Стартира онлайн система за спиране на коли с неплатен данък


    По информация от в. 24 часа от 7.6.2013 г.


    С 11,6 млн. лв. повече приходи от данъци е събрала Столичната община през май спрямо 2012 г., отчете зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов.
   От началото на годината приходите на общината са 231,9 млн. лв.
   От 1 юни всички, които плащат данък МПС или вадят данъчна оценка, получават холограмен стикер. До седмици ще стартира онлайн системата за спиране от технически прегледи на коли с неплатен данък. До края на юни пък кметството ще налага минимални глоби на собственици на нерегистрирани коли, които ги декларират.
   07.06.2013 г., с.5
 

Новини

Премахнете стикерите от колата си

От 06.10.2012г. вече ще може да се търси отговорност на лицата, управляващи МПС в нарушение на забраната за поставяне на знаци, белези и други индикации на видно място на МПС, които пряко или косвено указват наличието на сключен застрахователен договор във връзка с това МПС.

Нови правила за паркиране в София

От 01.09.2012г. влизат в сила нови правила за пракиране в центъра на гр. София, който ще бъде разделен на две зони - синя и зелена. В синя зона времето за паркиране е намалено до 2 часа престой при цена 2 лв/ч., а в зелената зона цената остава 1 лв/ч. и се увеличава разрешеното време до 4 часа престой. За живущите в центъра собственици на автомобили се въвеждат винетни стикери и се определят подзони, в които могат да паркират.

Спора за допустимостта на исковете срещу застрахователи е разрешен

С ТР 2/201г. постановено на 06.06.2012г. ВКС прие, че когато има осъдително решение срещу виновния водач, но застрахователят откаже да плати или плати частично определеното обезщетение за вреди, е допустимо да се заведе иск срещу застрахователя по застраховка "Гражаднска отговорност" на автомобилистите.

БНТ2 потърси мнението ни на специалисти

17.04.2012г.

От Новините на БНТ2 потърсиха мнението ни относно проблема със застраховането на бременни жени при пътуване в чужбина.

Вижте коментара на адвокат Петър Знеполски тук.

Когато сте виновен за ПТП

Пътно-транспортните произшествия се случват винаги неочаквано, затова е важно да запомните няколко неща.

Ако смятате, че сте виновен за ПТП, следвайте тези стъпки:

1. Запишете име, адрес и телефон на свидетели,ако има такива.

2. Не обсъждайте произшествието с никой на място, а само отговорете на въпросите на полицая. 

3. Запишете си при първа възможност всички обстоятелства около произшествието, защото се забравят.

4.Обадете се на застрахователния си посредник или директно на застрахователя си по "Гражданска отговорност", за да уведомите за произшествието незабавно.

5.Ако пропуснете да уведомите застрахователя си по "Гражданска отговорност" и получите призовка от съда, незабавно се консултирайте с адвокат как да го привлечете в съдебния процес.


  Всички права запазени © 2011 Уеб дизайн и програмиране Ирида Дизайн